2022-04-08 30 瀏覽
其實呢間越南店我已經唔係第一次食,之前食過記得大份又抵食,價錢好公道,咁啱今日黎開佐敦,又再幫襯下試吓佢其他嘅食物,水準依舊😊👍🏼火五特色鳳爪($22) - 食正餐之前食啲小食開下胃先,呢個係越南嘅特色鳳爪,酸酸味味咁,配埋青木瓜絲,當餐前開胃小食咁食好唔錯㗎😋火五火車頭牛肉粉($68) - 食得越南嘢點可以唔食佢哋最出名嘅火車頭粉呢?火車頭嘅意思就係包晒所有材料,有生熟牛肉,牛丸,同埋扎肉。成碗粉面都算中規中矩,但最最最出色嘅係佢哋嘅牛丸, Menu上面寫係和牛牛丸,真係食得出同平時嘅牛丸好唔同,入邊一咬會有啲肉汁流出嚟,好Juicy而且好重牛味,如果有多幾粒就好啦🤣意大利黑醋汁蒜蓉牛油雞翼($38) - 呢個同普通蒜蓉牛油雞翼有啲唔同,佢加咗意大利醋汁,令到個雞翼唔會好似平時嗰啲咁油或者咁漏,而且啲大大隻雞翼炸到好香脆,即是加左醬汁都唔會變淋😎黃金蝦球($48) - 黃金蝦球即係鹹蛋黃蝦球,平時以為酒樓先有得食,估唔到呢類小店都會有😂佢哋嘅蛋黃醬會比好多,不過鹹蛋味就唔算太濃,所以都唔會好鹹,值得一讚嘅係個蛋黃醬都有流沙感覺,五粒兩個人share啱啱好😋