每次想同朋友去打邊爐,通常第一時間就會諗到牛大人🤭因為真係幾抵食,一個價錢吃到飽,火鍋湯底都好出色👍🏻今次我就揀咗澳洲極上和牛套餐$328一位😋呢個餐嘅牛肉種類係最多,包括牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷、一口牛肉粒、美國極致肩里肌等等🫠呢個餐仲贈送每位澳洲M9和牛牛丸兩粒😍入口彈牙多汁,好重牛酥香👍🏻👍🏻💟湯底今次揀咗期間限定:剝皮椒雞湯😊入口有淡淡雞味慢慢有少少辣味湧出,入邊加左沙白令湯底帶出清甜味💟肉類今次叫咗幾款牛肉試吓🤣豬肉同雞肉就冇叫🫣值得推介嘅係牛板腱、牛小排、牛肩卷🤓三款都好重牛肉味,唔使點調味料都有濃郁牛香,如果想肉質鮮嫩啲就推薦牛肩卷,脂肪分布平均😋💟台灣在地直送美食試咗花枝將漿、蟹籽墨魚漿、章魚珍珠漿每款好Q彈,入口都好重本身食材嘅味道🥹💟私心推介鴨血🤩滑嘟嘟又入味,個人覺得好食過湊湊嘅鴨血💟自助火鍋配料推介風琴豆卜同冰豆腐,好索湯好正😙另外特級花枝丸同雪枝揚,出邊火鍋店好少見同埋食落有口感😙💟台灣特色小吃推介梅甘酥脆薯同真豬小香腸🤤💟飲品就梗係要揀冷泡茶啦🫶🏻去油解脂💟甜品有雪糕同仙草我揀咗經典Häagen-Dazs嘅夏威夷果仁🤭

💟湯底

💟肉類
今次叫咗幾款牛肉試吓🤣豬肉同雞肉就冇叫🫣

💟台灣在地直送美食
試咗花枝將漿、蟹籽墨魚漿、章魚珍珠漿
每款好Q彈,入口都好重本身食材嘅味道🥹

💟私心推介鴨血🤩滑嘟嘟又入味,個人覺得好食過湊湊嘅鴨血

💟自助火鍋配料

💟台灣特色小吃