2013-10-24 121 瀏覽
其實自己本身唔係放題控,更加唔係咩日本菜控,但今日仔仔測驗得100分,我同老公不知幾高興,而且好耐冇同仔仔出街happy過!今晚決定益下佢啦! 決定呢間主要原因其實係因為平,可能佢新開呱!上到去未有以前食放題咁爆,好快就有位!咁先好丫唔洗等! 坐低時侍應們都客客氣氣,講左今晚開張期有優惠,同埋介紹左呢度有咩會係好食,都算好細心既服務. 一開波梗係要點下生野食先啦! 點左一大盤魚生,咩都有D咁啦!魚生既質素都有出面大型超市既水準喎,魚生肥美甘香,而且肉厚,不過當中最好食係甜蝦! 可能因為師奶仔心態啦,D甜蝦真係覺得好抵食呀,好肥美好大條,而且真係好甜,連我一個唔好生野既人都”啜”埋D蝦膏! 所以最後仲encore多左一大碟食左D生野,都要為仔仔著想食下D熟野既! 當中就以焗廣島蠔最好食,真係要舉起大姆指! 蠔本身已經大, 呢度仲重本落大量芝士,入面混合埋煙肉粒,”節”少少檸檬汁,酸酸地化解左cheese既膩口感,蠔入口juicy,鮮味配埋芝士,真係同芝士焗龍蝦有得揮!呢度既羊架都唔錯,燒既程度剛剛好,上面仲灑左少少rosemary, 真係唔馬虎喎! 食羊最怕好似食鞋抽咁,呢度好在佢既脂肪

呢度既羊架都唔錯,燒既程度剛剛好,上面仲灑左少少rosemary, 真係唔馬虎喎! 食羊最怕好似食鞋抽咁,呢度好在佢既脂肪都算平均,而且正如我所講,燒得剛好,所以口感係軟身既!鍾意既落少少之前蠔送既檸檬汁,都幾好食架!仲有揸住錫紙尾大啖大啖咁食,真係好爽!連仔仔都話正

其實呢度仲有一樣野我自己覺得好得意既,就係泰式生蝦壽司,味道其實同出面既泰國生蝦一樣,但佢配埋一舊壽司既飯就從來未試過,但出奇地配合喎! 好似類似食緊日本D 魚生飯!而且佢個汁都夠辣,好惹味!
食厭左甜蝦都有另一嘗試
2013-10-23
5 分鐘 (堂食)