2019-06-19 1038 瀏覽
去過墨爾本後,對當地的早餐及咖啡念念不忘。聽說依間咖啡店的咖啡豆是來自墨爾本的Market Lane Coffee,所以一早就bookmark 左,終於等到一個休閒既假日黎試下啦~店內的風格簡約,選用木枱木櫈,枱面又用乾花做裝飾,感覺好舒服寫意。由於座位不多,而黎到時剛好時食brunch 時間,比較滿座,要同人搭枱。揀好食咩後就到櫃臺落單。Flat White首先出場~咖啡果酸味比較突出,又帶點甘味。可是奶泡打得不夠細膩綿密,快快咁影左幾張相,已經見到氣泡出現。不過整體咖啡的口感都好順滑,味道特別。 .簡單輕食All day breakfast有齊煙肉,炒蛋,大啡菇,沙律菜,茄汁豆,麵包,味道唔錯又份量剛剛好,大啡菇好好食~ Eggs Benedict with Smoked Salmon 澳洲經常食到的組合,個sauce 幾好味,再加蛋及煙燻三文魚配麵包,口感好豐富。而且配菜是baby spinach 配黑醋醬,令人更開胃而又可以解去eggs benedict 的膩。可惜水波蛋煮過左少少,有點似溏心,唔太流心。
去過墨爾本後,對當地的早餐及咖啡念念不忘。

Flat White首先出場~

簡單輕食All day breakfast

2019-05-05
$120 (早餐)