2019-04-01 940 瀏覽
今晚又要番夜班,於是又去黃埔覓食!行過聚寶坊時竟然俾我見到呢個廣告牌~~係回憶呀!作為紅磚牆校友,相信時新係大家既回憶!咁橋俾我見到呢個廣告牌即係叫我去拜訪佢啦~~位置係我見到個廣告牌既附近,轉個彎就係!之前舊店係橋底,地點唔易搵!座位都較迫,新店地點方便好多,座位都多左同闊落左~第一印象很好,即刻好想知味道是否如舊!黎時新必點漢堡餐啦!叫左一個單層漢堡蛋餐一個雙層芝士蛋漢堡餐再加隻炸脾同炸雞粒!點完餐坐定定等叫number.,同同事傾左一陣好快就叫到我地,漢堡同雞脾黎先,跟餐既薯條同另叫既炸雞粒要等~一見到個包真係回憶番哂黎~漢堡扒仍然保留原有風味,係手作既味道,夾埋煎蛋同signature沙律汁~仲唔係回憶既味道?同事叫既雙層芝士蛋漢堡比我多左塊扒同芝士,佢以前未食過時新,今次首試都大讚,話係真正港式風味!之後試下個炸脾,見到佢有3個👍👍👍所以叫,果然係👍既!外表炸到金黃香脆,仲以為炸到咁既未免d肉會有d乾,點知咬落去係必左勁多肉汁,必到成隻碟都係超樣衰😂ladies們係心儀對象前食要係counter拎定紙巾!不過我同呢個不拘小節既朋友食就唔怕啦,兩個人幾分鐘就KO哂一隻大雞脾!之

炸雞脾

之後食埋後上既薯條同炸雞粒~份量唔算多但夠香脆熱辣!朋友係counter落左d紅椒粉落去薯條同雞粒度,估唔到又另有一番風味喎!!我本身唔食辣既都覺得好香同接受到個辣度~而雞粒本身跟一個醬既~我地揀左沙律醬,酸酸甜甜同雞粒好夾!
炸雞粒配沙律醬

炸薯條

兩個人都係食左百幾蚊就勁飽,食下傾下就夠鐘番工~已經約埋同事下次再食過😆
炸雞脾
炸雞粒配沙律醬