2017-07-14 176 瀏覽
星期日傍晚同男友行旺角,佢又開始叫肚餓啦!射個波比佢叫佢決定食乜好,佢就話想食日本拉面,見佢今日咁乖,我就決定帶佢食一間好有特色既日本拉麵!去到既時候係夜晚7點,店員好親切歡迎我地入去,我地好好彩啊,係最後兩個位。呢間野係之前就有朋友帶我去過,一路都想過黎食多次,呢度裝修好有日本特色,好似去左日本食拉麵咁。坐低後店員比左個盤我地放袋,好好啊。因為男友未食過,佢望住張點餐紙就呆左,呢度幾款拉麵係分左金木水火土,對應反meun剔反果款就得啦,仲可以自己選擇麵既硬度,湯既濃度,或者要唔要蔥,蒜頭同埋香味油,我覺得實在係太貼心,因為我就係唔食蔥但次次都唔記得走蔥既人。睇完餐牌一輪,終於都寫好左啦!首先上場既係可樂,原來zero都有出玻璃樽裝,之前都未見過。不過細細支,男友兩啖就啜晒。跟住就係餃子五隻,男友話似百佳買果D急凍餃子,我就食唔出,但都幾好味。等多陣兩碗拉麵都到啦,白松露豚骨拉麵,湯底好香,拉麵幼身D溫泉玉子雞汁拌麵,可以自由配搭醬汁我覺得落芝麻醬都幾好味,不過麵就粗身D,口感有D似伊麵,我都係鍾意食湯麵果種麵多D!埋單$260,拉麵價錢黎講都差唔多啦,但服務同質素都唔差,而且店鋪裝修

等多陣兩碗拉麵都到啦,白松露豚骨拉麵,湯底好香,拉麵幼身D

溫泉玉子雞汁拌麵,可以自由配搭醬汁

埋單$260,拉麵價錢黎講都差唔多啦,但服務同質素都唔差,而且店鋪裝修有特色,我覺得大家可以一試!
2017-07-09