2019-05-28
今日喺深水埗附近收工, 做完野梗係要食番d好野, 所以就同朋友去左依間「千之味」食日本好東西因為之前黎過, 知道有咩好吃, 所以好快就揀好左首先有個蟹籽沙律, 當前菜小食咁食, 我地order時講左沙律醬另上, 店員都有做到, 好細心! 成個沙律既份量都多, 味道就保持水準, 食完好開胃跟住就叫左唔多款既壽司, 因為依度d火炙壽司好好食, 所以我地叫既幾款都係火炙既, 當中最好食係火炙芝士鰻魚! 岩岩燒起, 熱辣辣擺入口好正!除左壽司, 我地仲叫左兩款反卷, 分別係芝士炸蠔卷同軟殼蟹反卷, 兩個反卷既樣有少少似, 外面都係有好多好多既蟹籽粒, 不過入面既「涵」就唔同既! 兩個黎講, 我比較鍾意食軟殼蟹反卷, 因為軟殼蟹炸得好脆, 成舊擺入口時, 軟飯再加脆卜卜既軟殼蟹, 口感好夾, 而且味道都係一流最後我地仲order左一個南瓜天婦羅! 南瓜本身已經好甜好好食, 炸左做天婦羅唔會好油! 鍾意炸物既朋友千祈唔好錯過!
因為之前黎過, 知道有咩好吃, 所以好快就揀好左