2008-08-07
朋友升職, 要賀一賀. 我們倆人於十二時二十分到達, 但係也要等大概一小時才可進入. 朋友說這間炸豬排店是正宗日式的, 有許多日本人也過來品嚐. 等候時也遇見好幾對日本情侶. 心想, 炸豬排有什麼特別? 為什麼整個商場最多人流集中在這店? 但係當份餐(豬排加生蠔)在自己面前時, 真係急不及待要品嚐一吓. 味道是出乎以料之外咁好味, 尤其是加了已磨成粉末的芝麻燒汁及芥未醬, 味道簡直好食到難以形容, 充滿驚喜! 豬排充滿了肉汁, 很鬆化, 再加上日本椰菜一起食用,椰菜另備柚子汁及紫菜汁點上,任君選擇, 絕對唔熱氣. 而白飯及椰菜可以任添, 真係無得頂! 再加上飯後水果-西瓜. 茶是一整壺給你. 傳菜員笑容可掬. 非常好! Yeah!!!!!餐廳的老闆一定下了不少功夫在器皿上, 在盛有炸豬排及生蠔的地方下面有一個不锈鋼的"哨幾" 以分隔油份及椰菜的醬油. 令係食豬排的過程中不會沾到汁醬而变焾. 好細心, 而且一叫了餐的時候, 放了一碗芝麻給客人磨碎以消磨等候的時間係一個十分好的安排. 坐位也很寬敞, 就算XXXXL 坐下也沒有問題. 但係好希望食店Receptionist 的態度可以好一點
餐廳的老闆一定下了不少功夫在器皿上, 在盛有炸豬排及生蠔的地方下面有一個不锈鋼的"哨幾" 以分隔油份及椰菜的醬油. 令係食豬排的過程中不會沾到汁醬而变焾. 好細心, 而且一叫了餐的時候, 放了一碗芝麻給客人磨碎以消磨等候的時間係一個十分好的安排. 坐位也很寬敞, 就算XXXXL 坐下也沒有問題. 但係好希望食店Receptionist 的態度可以好一點更好, 不知老闆有沒有想過擴充業務, 多一些分店 ? 造福人群.
好似尖沙咀有分店, 唔知有沒有食客試過呢?
好多謝朋友介紹這一間食店, 好希望她步步高陞, 財源滾滾, 又大吃一餐勁既!!!!
有機會, 一定要帶多d朋友及屋企人試吓. 看來, 我的減肥大計又要擱置了.
向絕頂美食挑戦!