2022-06-28 202 瀏覽
我想打邊爐男朋友想食燒肉,見到上網有人卉介尖沙咀既川婆婆,集火鍋同燒肉於一桌的餐廳,餐廳坐落於寶勒巷,熙來攘往既街道旁邊一間sharp醒橙色外牆的川菜館,上面掛滿四川國粹變臉既臉譜,今晚終於有時間過黎試下啦🌶🌶🌶火鍋配料以自助形式咁拎,配料用長竹簽串住,以前打邊爐最怕就係放左啲野落個鍋度撈唔返,有枝竹簽串住唔驚搵唔到,推介大家拎串串豆卜、泡椒牛肉同牛腸,串串豆卜吸收哂湯底既精華超正,泡椒牛肉用既係新鮮牛肉,牛味香濃又夠特別🔥,牛腸包住京蔥,唔會有腥味,兩者配搭夠清新👍🏻除此之外,仲有必食既鴨血、鵝腸、豬膶、雞腎、雞軟骨等等,應有盡有。鵝腸非常爽口,放係麻辣鍋煮完超入味,鴨血質地滑溜爽口,建議煮耐少少,令到口感更加突出😍整體來講,餐廳性價比極高,如果想食既朋友記得預早打黎book枱啦😎🔥