2019-04-14
踏入 4 月份, 特別多節目, 生日飯, 升職飯, 又係復活節......總之個肚皮就停不了。今次同事升職, 請食放題。極尚大瀛喜, 地方闊落, 坐得舒適。剛入座就已經被這個咁 colourful 嘅 coner 吸引住, 原來係小朋友咁至愛~~~各種橡皮糖及朱古力。ㄧ坐低就整返碗藥膳雞腳蕩暖暖胃先, 好濃嘅藥材味。三文魚唔一定要食刺身嘅, 芝士焗三文魚又係另ㄧ番風味。醬燒比目魚, 燒到金黃色, 恰到好處, 又唔太乾身。芝麻雞翼就食得多, 土匪雞翼唔係間間有, 今晚有得食, 我又食唔出有甚麼特別之處。龍蝦沙律棋子, 幾粒蟹子加上龍蝦沙律, 好好味。另外芝士鰻魚玉子燒, 又ㄧ特別之作。榴槤炸彈, 皮薄得嚟又夠脆, 𥚃面嘅榴槤蓉非常之正。仲有北海道牛乳炸鮮奶, 又係我嘅至愛之選。成碟都係我嘅~~~食咗咁多野, 係時候嘆返罐凍飲啦, 我對涼粉爽特別喜愛, 鍾意佢有口感。甜品又點可以缺少, 心太軟, tiramisu, 朱古力杯, 雪糕, 雪條, 雪米糍, 樣樣都食齊。今晚這餐食得特別有意義, 真係替升職嘅同事開心
極尚大瀛喜, 地方闊落, 坐得舒適。
ㄧ坐低就整返碗藥膳雞腳蕩暖暖胃先, 好濃嘅藥材味。
三文魚唔一定要食刺身嘅, 芝士焗三文魚又係另ㄧ番風味。
醬燒比目魚, 燒到金黃色, 恰到好處, 又唔太乾身。
今晚這餐食得特別有意義, 真係替升職嘅同事開心