2020-05-09
有日喺太子發現呢間話係正宗四川手工餃子店,天時暑熱又唔想食粉面飯,就揀餃子食啦!佢個樣勁有風味,離遠睇唔係好似食餃子,不過有個大Banner,所以就吸引左我食😛我主要叫咗一個湯餃子一個煎餃子,問吓職員佢話鴛鴦戲水即係酸辣湯嘅餃子😆職員(定係老細?)仲同我哋傾左幾句佢話佢係四川人,啲餃子都係佢自己整👍🏻👍🏻叫咗韭菜豬肉煎餃子有六隻,煎到個底金黃色勁靚,好香口!而且咬落去好juicy! 職員仲好細心咁叫我哋煎餃子要趁熱食😋白菜豬肉湯餃子,有八粒,咬落去啲餡料都幾多。職員拎咗兩款醬汁俾我哋嘅,用嚟配餃子。左手邊似係用咗陳醋,微辣,用嚟點湯餃子,又幾襯喎。右手邊係菜譜,我勁鍾意食,咬落去好爽,又係微辣,食完勁開胃。招牌口水雞(例牌)呢個份量都幾多,啲雞都幾嫩滑,我要左小辣,不過發現唔係好夠辣,啱啲唔食得辣嘅朋友。下次可以叫中辣😗仲要係價錢好抵 一份餃子$30幾$40就有🥟👍🏻
韭菜豬肉煎餃子
韭菜豬肉煎餃子
白菜豬肉湯餃
招牌口水雞(例牌)
口水雞
仲要係價錢好抵 一份餃子$30幾$40就有🥟👍🏻