2019-03-20
早兩日同朋友行西九龍,突然間講起好耐冇食川菜,所以就決定晚餐食川菜~咁啱就search到係西九龍行6分鐘就有一間川菜,去到仲見到門口寫住雞煲特價都只係$39蚊,於是就入咗去。入面都幾闊落~我地兩個人但都畀咗張四人枱我地,雖然冇乜裝修,但空間感都唔錯,起碼大聲少少講野都唔怕影響隔離。朋友話唔想食雞煲,因為早幾日先食完,所以我地就叫咗例牌既酸菜魚。家鄉老壇酸菜鯇魚 $198一上菜時,我同朋友都嘩咗出聲,因為真係超大碗。。。係真係三至四人份量,勁多魚,食極都有,食落魚又滑又唔腥,好食!不過美中不足嘅係後悔嗌咗小辣,因為鐘意食辣嘅人一定唔夠喉!自問食得辣的話真係可以放心嗌中辣。同埋鯇魚本身都多骨,食魚唔識lur骨嘅人應該嗌其他魚會食得開心啲,哈哈題外話:配菜又有海帶又薯粉,非常足料,得兩個人真係完全食唔晒。後尾我地聽到侍應姐姐同單支公入黎既客人講其實仲有個細碗啲既選擇,係隱藏menu!早知我地都叫果個,因為真係好大碗,廢事浪費。麻辣口水雞 $58干扁四季豆 $68我地仲叫咗口水雞同干扁四季豆口水雞又係以為細細碟,點知份量又係好多嘅,而且麻醬味好濃,朋友話好鍾意。干扁四季豆都炒得乾身,肉粒都好惹
家鄉老壇酸菜鯇魚 $198
一上菜時,我同朋友都嘩咗出聲,因為真係超大碗。。。
麻辣口水雞 $58
干扁四季豆 $68
我地仲叫咗口水雞同干扁四季豆
干扁四季豆都炒得乾身,肉粒都好惹味,我地都好滿意!
特別一提係呢度既員工服務態度都好好,成晚我地都好開心,下次會返黎再食其他餸!