2009-07-24 23 瀏覽
尋日同朋友去唱k lunch見佢有個扇貝鮑片窩就試下叫完之後等30min -1個鐘都未黎, 吹左兩次單原來係用gas 爐, 我以為佢係一個窩煮熟左上黎.個waiter 幫我地開爐開唔到, 用左火機著.但唔駛1min 間房就勁大朕gas 味, 於是都係call 人黎換過跟住對面有個waitress 行過黎問我地d 野黎齊未, 我地話差個窩, 頭先好大朕gas 味佢話"火窩梗係有gas 味架啦".我唔介意你無知既. 我亦都唔係介意有gas 味, 只係驚爆炸, 到時一鑊熟就唔好出去酒樓打邊爐台台都係gas 啦, 有唔見聞到gas 味.換左個爐之後真係好好多, 冇左朕味個窩, 講真真係好頹. 個拉麵, 仲頹, 好似o係監獄輪飯咁.個湯得個鹹字, 鮮味... 冇.d 扇貝唔新鮮, 唔連殼, 第一舊食落仲有d 臭味.象拔同鮑片... 差唔多樣. 食左都唔知邊樣打邊樣成個窩最可取係d 豆付, 真係好滑至於個拉麵, 真係收得皮, 一d 彈力都冇講埋野飲, 杯朱古力好淡.我去過咁多間neway 入面旺中哩間沖d 野飲係最難飲對上一次黎唱happy hr 叫左熱檸賓, 飲第一啖係苦既, 杯野岩岩入黎咋喎,
尋日同朋友去唱k lunch
見佢有個扇貝鮑片窩就試下
叫完之後等30min -1個鐘都未黎, 吹左兩次單

原來係用gas 爐, 我以為佢係一個窩煮熟左上黎.
waiter 幫我地開爐開唔到, 用左火機著.
佢話"火窩梗係有gas 味架啦".
出去酒樓打邊爐台台都係gas 啦, 有唔見聞到gas 味.
換左個爐之後真係好好多, 冇左朕味

個湯得個鹹字, 鮮味... 冇.
d 扇貝唔新鮮, 唔連殼, 第一舊食落仲有d 臭味.
象拔同鮑片... 差唔多樣. 食左都唔知邊樣打邊樣
成個窩最可取係d 豆付, 真係好滑
至於個拉麵, 真係收得皮, 一d 彈力都冇

講埋野飲, 杯朱古力好淡.
我去過咁多間neway 入面旺中哩間沖d 野飲係最難飲
對上一次黎唱happy hr 叫左熱檸賓, 飲第一啖係苦既, 杯野岩岩入黎咋喎, 係咪d 檸檬有問題.

不過lunch $40 加埋o係k 場食, 唔可以要求好好質素. 所以都可接受