2024-01-29 109 瀏覽
點進呢間潮州人嘅時光,每一啖都帶我去咗潮州街頭🍜。首先,個招牌花膠米粉,真係標準得過得去,花膠滑溜得嚟黃金濃郁,湯底清甜得嚟唔油膩,飲一啖湯,覺得自己都精神啲。再嚟個清酒大蜆米粉,大蜆肥美鮮甜,喺清酒嘅提味下,更加突顯海鮮嘅清新,話咁快就食晒半碗🥣。而家講返個甘香醉鮮蝦,攞上嚟,蝦仁咬落爽彈,醉香味撲鼻,一次過滿足到我對鮮蝦嘅所有幻想😋。而呢個媽咪龍眼花旗蔘蜜,嘩,飲一口就好似暖笠笠嘅愛抱住你一樣,香甜得嚟唔怕膩舌,係個美味解渴嘅好選擇🍯。真係唔好睇佢間舖面細細,但係佢哋做嘅嘢呀,細心得滯,勁過啲所謂嘅大牌子。而家講食物都要講心意,潮州人就真係做到今時今日少有嘅真心誠意。效率都好好,唔洗等太耐,個個食客都笑容滿面咁走。下次想食啲實在得嚟有特色嘅好嘢,揀呢間店,準冇錯👌!