2015-01-18 3195 瀏覽
早前曾來過試他們的招牌漢堡,那次感覺是頗不錯的。所以這次便來試試他們新推出的漢堡和意粉,聽說「鵝肝牛肉漢堡」相當邪惡呢!這天相約了友人睇戲,睇戲前先黎食個晚飯,睇左陣餐牌便決定了試試三款新食品。.Berry Lover $49小妹這莓迷,上次黎只係試左Tropical Forest,今次一於揀返Berry Lover,以草莓雪糕、木莓、藍梅、忌廉和新鮮雜莓子所打成,入口莓味重,質感幼滑,但如果味道能再偏酸一點更好渴。.迷你金文華芝士 $46一籃五粒芝士熱辣辣炸至金黃色,咬開能拉出長長的芝士,但小妹覺得芝士味未夠濃。配上店方自家製的草莓醬同食,減少了點油膩感,但同行的友人覺得這芝士球有點油溢味,看來店方要稍稍注意一下。.牛肝菌菠菜寬條面 $86一向都頗喜歡牛肝菌的味道,所以便點了這個啦。以牛肝菌、白菌、菠菜、洋蔥、黑松露忌廉汁和巴馬芝士片所製。不過小妹就略嫌我們這碟意粉比較乾身,醬汁唔夠,而且牛肝菌和黑松露忌廉汁的的味道不夠明顯,有點失望。.鵝肝牛肉漢堡 $168 (Burger Combo +$24)是今期店方推出的新品,以6安士漢堡扒、Rougie鵝肝、酸甜紅洋蔥、濃縮香醋、芝麻菜沙
Berry Lover
Berry Lover $49

迷你金文華芝士
迷你金文華芝士 $46

牛肝菌菠菜寬條面
牛肝菌菠菜寬條面 $86

鵝肝牛肉漢堡
鵝肝牛肉漢堡
是今期店方推出的新品,以6安士漢堡扒、Rougie鵝肝、酸甜紅洋蔥、濃縮香醋、芝麻菜沙律配上烤法式軟包。加$24可轉套餐,包炸薯條、芥末酸瓜及橙香卷心菜沙律。

由於上次在某間漢堡店食左個感覺超美味的鵝肝漢堡,所以這新品對小妹黎講係相當吸引呢!

鵝肝望落頗厚身,配埋六安士既漢堡扒,睇見都邪惡,所以便與友人分甘同味。
食落鵝肝味感覺全被漢堡扒遮蓋了,味道不突出,幸好漢堡扒食落juicy。後來再把他們分開黎食,鵝肝味立即回來,煎得外脆內軟,入口綿綿的充斥著肝香,這樣才比較嚐得到鵝肝的美味。

而套餐中的薯條小妹很愛呢,就算放涼了也相當香口惹味!
Berry Lover