2008-05-12
今日同埋個表弟兩個去食下, 食物係ok架(起碼同價錢成正比啦). 所以我肯比4分, 埋單都$601, 點知... 點知果几個西裝經理d態度就真係"招呼唔到"果隻喇, 見我0地兩個人去食, 但我0地已經6點去到, 三台客都冇. 仲要比張門口位比我0地. 連開壺水最基本都冇問又唔q比, 食到咁上下飲晒d茅根水, 再叫個戴眼鏡的西裝經理比壺水我0地, 佢又叫個冇交帶0既去跟, 我都係做酒樓廚房出生, 係一路睇住佢冇跟進. 最後等我又叫亞姐去比我. 最弊係成個場30張台都冇... 呢d經理真係"經過唔理".食到尾, 7點45分就好似趕收工滾水淥腳收晒台面d0野, 我睇下將單d0野齊未唔夠, 佢條友兩秒唔夠即刻申手埋黎問係唔係埋單 (又係果個四眼), 呢d就咁快, 講態度小菜王大排檔真係好過呢間0野多多聲.初時以為下面好人多等? 事實係到8點仲有張6人空台, 走到落樓下都冇人等.