2024-10-22
紀念日當然要食餐好,黎到銅鑼灣呢間高質鐵板燒, 用餐體驗非常好, 除咗可以享用美食, 更可以飽覽港島夜景。週五嘅晚上餐廳好full,吧枱已經比人預訂哂。我地直接揀咗做緊promotion嘅晚市套餐,而家做緊$880 !!(原價$1380)自家製醬汁煮南非鮑魚南非鮑魚非常大隻,鮑魚味濃郁、鮮甜味明顯,而且厚肉爽身。新鮮嘅鮑魚口感更加柔軟彈牙, 加上師傅自家製嘅醬汁, 鮑魚好入味。季節刺身 3 款分別係深海池魚、中吞拿魚,以及吸盤八爪魚。 深海池魚油脂豐盛,入口魚油甘香細膩,口感柔滑;中吞拿魚新鮮厚切,魚味香濃,完全無筋;吸盤八爪魚非常爽口彈牙。金艙魚腩手卷有別於一般嘅手卷,師傅以鬆脆最中餅代替傳統紫菜,令口感更有層次。魚腩蓉油脂豐溢,幾乎入口即化,師傅已事先調味好,成個口感味道都搭配得好好。海鮮茶碗蒸蛋味香濃,口感滑嫩,重點係入面佈滿左好多蟹肉絲,將茶碗蒸既鮮味大大提升,魚肉絲同菇類亦提升左茶碗蒸既口咸。野生生猛龍蝦大大隻新鮮龍蝦,師傅好細心已經幫我地拆好肉,進食好方便,每一啖都啖啖肉。龍蝦燒到好香,燒得剛剛好,龍蝦肉質非常彈牙緊緻,而且咬落好juicy。以龍蝦蝦膏作醬料將龍蝦鮮味發揮到
自家製醬汁煮南非鮑魚
季節刺身 3 款
金艙魚腩手卷
海鮮茶碗蒸
野生生猛龍蝦
大大隻新鮮龍蝦,師傅好細心已經幫我地拆好肉,進食好方便,每一啖都啖啖肉。龍蝦燒到好香,燒得剛剛好,龍蝦肉質非常彈牙緊緻,而且咬落好juicy。以龍蝦蝦膏作醬料將龍蝦鮮味發揮到極致,真係令人欲罷不能。
季節吸物:蜆肉昆布清湯
湯品鮮味暖胃,蜆肉無沙。
香煎鵝肝伴自家制醬汁
呢個鵝肝真係不得了,油脂感max,一咬開外脆內軟,鵝肝既油脂香氣充斥成個口腔,幸福感滿滿。雖然會有啲膩,但脆脆嘅面包同酸甜嘅醬汁正好可以中和。
美食牛柳
牛肉係精選嘅美國頂級牛柳,同平時食開嘅有明顯分別,肉質比較嫩。而鐵板將牛柳表面燒得好香,鎖緊肉汁。師傅將牛柳切成一口大小,一啖一粒好滋味。
西班牙黑毛豬
黑毛豬肉質緊緻綿密,油脂分佈細密均勻,味道非常濃厚鮮味。可以按個人喜好沾上鹽及蒜片食用。
煙肉香蒜炒飯
炒飯炒至金黃色,粒粒分明,煙肉及香蒜將炒飯嘅香氣提升。
炒什菜
炒什菜相對較為普通,但師傅自家調製嘅蒜蓉醬好好味
是日精選甜品: 巨峰提子啫哩
啫喱清新香味,果汁豐富,係個好好嘅收尾。