2022-08-07
今日屋企無飯開,就即興同細佬撐枱腳。返工又累又辛苦,晚餐緊係想嘆下啦!細佬提意試下呢間法國餐,都係一個好主意,我又可以唔洗諗。可以上網叫網上外賣平台外賣,而且除左用visa比錢,we chat同boc pay都得,緊有一樣用到。餐廳唔算好大,位於元朗西鐵站既主要商場,地點方便,容易揾到。店內燈光柔和舒適,四周有許多樹葉作裝飾,好有大自然既感覺。設計時尚獨特,好有慢活既感覺,當堂心情好放鬆。招牌龍蝦湯流沙牛角包呢種牛角包真係第一次食,感覺好新穎。包裏含有好香既牛油味,麵包香脆鬆軟,慢慢切開既時候,裏面澎湃既龍蝦湯湧現出來。龍蝦湯較濃郁,好重龍蝦味,配合一起味道非常夾。黑松露流心蛋意大利飯淡淡黑松露味既意大利飯,軟硬程度適中,好岩我口感,唔會煮到好似生米咁,又唔會太淋太結,流心蛋既烹調時間控制得好好,整穿左真係好流心架。而且當中還有少許紅米豆苗做襯托,感覺好健康。美國封門牛柳配香煎鴨肝牛柳厚而嫰,生熟程度適中,當中唔會有筋咬入口仲好juicy。鴨肝鮮嫩,唔會好腥,如果可以大件d就好了。黑熔岩芝麻流心牛角包最後呢嗰係甜品黎既,表面有糖粉和香葉作裝飾,用刀切開了,流心既芝麻慢慢流出,味道唔會太
設計時尚獨特,好有慢活既感覺,當堂心情好放鬆。
招牌龍蝦湯流沙牛角包
黑松露流心蛋意大利飯
美國封門牛柳配香煎鴨肝
黑熔岩芝麻流心牛角包
最後呢嗰係甜品黎既,表面有糖粉和香葉作裝飾,用刀切開了,流心既芝麻慢慢流出,味道唔會太甜太流,值得一試。
晚餐有set dinner亦有散叫,如果唔想諗,叫set dinner都係一個不錯既選擇。