2022-12-26 37 瀏覽
今日收工喺黃大仙呢邊,又約左friend嚟呢邊食晚餐,呢間叫嘆嘆嘅好似啱啱開左冇幾耐所以好新淨好colorful嘅台灣嘢,就忍唔住入去試試喇呢間鋪其實係韓國嘢同台灣嘢二合一,左邊係韓國嘢,右邊係台灣嘢由於我地想食甜品嘅關係主食就叫咗佢個嘆嘆牛肉面 同 炸雞喇先試下牛肉麵都真係幾高質,最怕牛肉唔夠冧,呢個就夠哂冧又有五香味,而且夠份量,湯底尚算清甜唔太鹹,麵底都不錯, yummy朋友就叫左個炸雞,佢係果種不油膩比較乾身嘅炸雞,份量充足兩個人食好飽食熱氣梗係要叫杯凍嘢飲下啦,我就叫杯叫『夢』嘅沙冰,係士多啤梨藍橙乳酪特飲,幾特別,即刻清哂熱啦重頭戲係呢個3.6牛乳黑糖芋圓大盛,好有地道台灣風味,真係好大份,食得過癮,麻薯同芋圓都好QQ,兩個人食完真係好飽總括係一間值得再食嘅台式餐廳,而且裝修比人有歡樂嘅感覺,下次有機會再試隔離嘅韓國菜

由於我地想食甜品嘅關係主食就叫咗佢個嘆嘆牛肉面 同 炸雞