今日去咗石之牛石板日式料理,正!我試咗佢哋嘅肉眼牛扒set,來啦去講下心得。首先,攞起塊肉眼牛扒,已經香氣四溢,肉質超級嫩滑,咬落去,那種微微嘅彈牙感覺,真係口感一流👍。肉汁滿滿,再配埋佢哋提供嘅芥末醬同黑椒汁,個味濃郁得嚟唔會蓋過肉味,實在係惹味得滯!而家講講嗰燒汁鰻魚set,又係一個驚喜🎉。燒汁入味,提升咗鰻魚嘅鮮美,而且肉質又滑又嫩,日式嘅珍珠白飯放上少許醬汁,嘩!真係絕配。羅宋湯同沙律菜杯都係任食,飲杯熱飲,超級滿足😌。最正嘅係,我試哋$58嘅牛板腱set,質素都幾得,肉嘅肌理都好明顯,而且味道都幾鮮。朋友一齊去嘅話,真係食到曬佢哋多款醬汁,每個味道都係咁鮮噴鼻。石之牛喺深水埗,如果你喺附近或者想試下平民化日式石板料理嘅話,記得上嚟朝聖下啊!食得開心至重要!🍖🍚🥗