2023-03-03
🔺 方叔叔重慶老火鍋 (渣甸中心) (銅鑼灣)🔻鴛鴦麻辣鍋大骨滋補湯、麻辣普通辣,為免辣得濟食唔到,所以叫阻一邊辣一邊唔辣,2邊湯底都好足料好夠味,唔使點醬油都得~呢到有樣好,樣樣都可以叫半份試下,可以食多d 唔同款式既餸,岩晒2個人咩都想食但又驚太大份,以下全部都係半份價錢~🔻美國prime 牛小排($138)牛小排牛味重有咬口,份量普通,望落都新鮮靚仔既。🔻美國牛板腱($98)牛板腱較嫩口,灼一灼就食得,我中意食牛板腱多d~🔻滕椒牛舌($58)牛舌有醃過,食落又爽又嫩,嗌成份都食得晒,推介。🔻嫩牛肉($48)嫩牛肉超淋,好似唔使咬咁,放落麻辣鍋到勁索汁。🔻鮮鵝腸($68)鵝腸新鮮爽口,偏粗身,縮阻水都唔會唔見阻~🔻鮮黃喉($58)未食過所以叫黎試下,係一塊好爽口但又冇咩咪既野黎,應該係食佢個口感~🔻黃金針菇、鮮竹笙、萵筍條、白蘿蔔($18-38)蔬菜類新鮮,推介竹笙,比平時食既粗身大條,份量唔算少,抵食。🔻生津止渴楊梅汁($48)即係酸梅湯,酸甜度都岩岩好~🔻洛神花鮮橙特飲($48)呢杯都係酸酸甜甜,加埋鮮橙多阻果汁味,唔錯~
🔻鴛鴦麻辣鍋
🔻美國prime 牛小排($138)
牛小排牛味重有咬口,份量普通,望落都新鮮靚仔既。
🔻美國牛板腱($98)
牛板腱較嫩口,灼一灼就食得,我中意食牛板腱多d~
🔻滕椒牛舌($58)
牛舌有醃過,食落又爽又嫩,嗌成份都食得晒,推介。
🔻嫩牛肉($48)
嫩牛肉超淋,好似唔使咬咁,放落麻辣鍋到勁索汁。
🔻鮮鵝腸($68)
鵝腸新鮮爽口,偏粗身,縮阻水都唔會唔見阻~
🔻鮮黃喉($58)
🔻黃金針菇、鮮竹笙、萵筍條、白蘿蔔($18-38)
🔻生津止渴楊梅汁($48)
即係酸梅湯,酸甜度都岩岩好~
🔻洛神花鮮橙特飲($48)
呢杯都係酸酸甜甜,加埋鮮橙多阻果汁味,唔錯~