2021-02-19
今日黎開the one, 見到有間餐廳個名幾得意,叫五元素食堂,裝修又係工業風,就入去試下。餐廳用手機自助落單,操作都方便。除咗手機版店員同時都會提供實體餐牌。叫咗多數人推介既美國和牛丼,午餐價只係$78,好抵!呢個價錢係包埋日式洋蔥湯同埋薯仔沙律,洋蔥湯既洋蔥好淋好甜,超好飲~薯仔沙律既薯蓉都幾幼滑,跟餐沙律黎講可以話係水準以上!主角和牛丼都幾有驚喜,呢個價錢本身你都唔會期望太多,但佢既口感都對得住和牛兩個字,有入口即融既感覺;加上佢有好多芝麻菜,啲珍珠米亦加入咗好香味既燒牛肉汁,推介推介~另外我地叫咗個蟹蝦特製醬薄餅,坦白講佢熱辣辣焗起拎過黎係好好食既,蟹肉撈埋個芝士好惹味,但揸住佢食會食到成手都係肥,有啲論盡!同埋每一啖咬落去都見到啲油流出黎,真心邪惡🙈除非你完全唔care自己既健康,如果唔係我會建議你揀其他pizza喇,畢竟佢個餅底係做得唔差既~最後加咗巴馬臣蒜牛油雞翼同煎茶香蕉焦糖批,前者好香芝士味,雞翼本身亦juicy,後者口感好創新,爽爽地又淋淋地,以焦糖批黎講唔算甜。