香港都有得食酸菜魚水煮魚喇😻唔使返大陸食✌🏻好耐無返過大陸了,亦都無興趣再返住,但我其實好掛住返深圳食到嘅美食🙊。酸菜魚我都係返大陸先第一次食,但比較下,我都係覺得水煮魚好食啲,因為我唔太鍾意陣酸味。今日行經十三少,之前喺大角咀食過都幾好。但我今日係自己一個人黎挑戰💪,諗返起都覺得顛lol。喺🌶辣椒海嘅包圍下,我努力夾出魚肉,魚肉鮮甜,嫩滑。雖然份量好多(我係叫左細Size),但食下食下唔使好耐都食得哂,加上魚肉唔係飽肚野,一個人KO佢其實無難度🙈。我同時叫咗一個涼拌土豆絲,一凍一熱食,幾爽。土豆絲切得好幼身,好考刀功啊!我無諗過自己會心血來潮一個人都黎食,不過都係一個好體驗,食物質素令人滿意😌。我以後喺香港都可以食水煮魚喇,唔使去大陸囉。
香港都有得食酸菜魚水煮魚喇😻唔使返大陸食✌🏻

我同時叫咗一個涼拌土豆絲,一凍一熱食,幾爽。