2023-07-04
order咗兩個weekend lunch set, 有3個一品, 2串串燒, 同1個麵食———首先黎左3個前菜1️⃣雞肝多士今次係第一次試雞肝,味道比想像中淡2️⃣枝豆春卷⭐️食嘅時候個春卷仲熱辣辣、脆卜卜,再加埋入面個餡-枝豆變咗好似薯蓉嘅質感🤭超好食!3️⃣麥粒味噌青瓜 ⭐️青瓜好爽口新鮮,同濃味嘅味噌夾埋啱啱好!係健康嘅味道🤣———啱啱好食完前菜 串燒就嚟啦1️⃣雞腎正常,有些少內臟嘅味道2️⃣雞胸骨比較少見一排排嘅軟骨,店舖有七味粉可以自行調味3️⃣銀杏貝柱⭐️貝柱好新鮮,燒得啱啱好,唔會過老!食到一絲絲嘅貝柱肉,同銀杏意想不到咁夾。4️⃣玉子鰻魚⭐️玉子好濕潤,包著無骨嘅鰻魚一齊食好juicy!———食完上面嘅前菜同埋串燒,其實都有少少飽,呢個時候主菜就黎啦!1️⃣期待以久嘅虎蝦濃湯麵⭐️👍🏻個湯底好濃,啲麵好煙韌,好掛汁!虎蝦超級大隻,新鮮彈牙值得一讚嘅係:佢用大量櫻花蝦包住虎蝦嚟炸 ,唔會食到成口炸粉,非常惹味🥲食多幾啖之後會有少少膩嘅感覺👀適宜同朋友一齊share食-2️⃣半熟牛肩胛撈麵👍🏻牛肩胛顏色粉嫩,同湯麵同一款麵。麵質煙韌,加上有肉碎嘅撈麵汁,唔錯!🥲牛肩胛有啲太厚,好韌同難咬開🫠食到後期有少少牙骹軟嘅感
首先黎左3個前菜
1️⃣雞肝多士
今次係第一次試雞肝,味道比想像中淡
2️⃣枝豆春卷⭐️
3️⃣麥粒味噌青瓜 ⭐️
青瓜好爽口新鮮,同濃味嘅味噌夾埋啱啱好!係健康嘅味道🤣
啱啱好食完前菜 串燒就嚟啦
1️⃣雞腎
正常,有些少內臟嘅味道
2️⃣雞胸骨
比較少見一排排嘅軟骨,店舖有七味粉可以自行調味
3️⃣銀杏貝柱⭐️
貝柱好新鮮,燒得啱啱好,唔會過老!
食到一絲絲嘅貝柱肉,同銀杏意想不到咁夾。
4️⃣玉子鰻魚⭐️
玉子好濕潤,包著無骨嘅鰻魚一齊食好juicy!
1️⃣期待以久嘅虎蝦濃湯麵⭐️
👍🏻個湯底好濃,啲麵好煙韌,好掛汁!
虎蝦超級大隻,新鮮彈牙
🥲食多幾啖之後會有少少膩嘅感覺👀適宜同朋友一齊share食
2️⃣半熟牛肩胛撈麵
🥲牛肩胛有啲太厚,好韌同難咬開🫠食到後期有少少牙骹軟嘅感覺。
⭐️為推介項目