2019-08-19 4929 瀏覽
兩位舊同事相約食飯,我提議試吓呢間,因為上次walk in過來好爆場,試唔到。今次穩陣D,先book檯,未坐低已經要決定食那款餐,忘記是甚麼號既餐,只知道火鍋+鐵板燒。上檯時,有一大盤嘢(有龍蝦仔,魚肉,蝦同埋好多牛肉),龍蝦仔肉質唔霉,魚肉好滑,蝦不要帶祈望,牛肉都算唔錯(呢句係做肉類買手的同檯朋友講既😂),因我不太喜歡食太多肉,老實講,見到都飽曬了,如果喜歡吃肉的朋友,呢度應該幾啱您! 這兒落單係靠自己手機scan bar code落單的,我叫了一些丸類,蝦滑,墨魚滑(都唔差),而飲品方面,有罐裝蔗水,涼粉水,菊花茶,七喜,百事,美蓮達橙汁及提子汁,薑母茶,荔枝烏龍茶,烏龍茶.....飲品款式都唔算少,唯想飲啤酒的話,需加錢,還需全檯所有人一起加。 熟食方面,有串燒,炸雞,春卷,蓮藕,燒賣,綠色有芝麻的唔知甚麼煎餅,小籠包(除了小籠包,我完全冇試,唔知味道得唔得,至於小籠包則有點似超市買的南翔小籠包,但沒肉汁的。)另有炸魚皮及響鈴(兩款都唔脆的)。 埋單平均每位二百幾,食兩粒鐘,唔飲酒的話,都算抵食的。注意:這兒不會主動收碟,伸手搵侍應生幫忙要有耐性喔!

2019-08-12