2014-03-05
去完係旺角嘅Snaparty 自拍館玩得好開心,例牌去左茶木食台灣野好多人,要等45分鐘。問侍應,幾時先冇咁多人,佢話下午12:00剛剛開鋪先冇人,其他時間直到凌晨2點都係人山人海!我同朋友叫了晚餐台式真係幾好食,大部分人都會叫蚵仔煎,我地叫「沙茶牛小排」同「慢煮味淋豬腳」,大概是五十幾蚊,加26蚊就可以加特飲柚子冰再加飯再加一個蛋糕,個蛋糕賣相係好吸引!餐單其實係好靚的一本書,感覺好好。環境裝修都係一流嘅。咁但係我哋都等左幾耐,等佢等左20分鐘就有野食啦! 我哋一開始都唔知咩叫牛小排,之後就發現原來係牛仔骨..... 淋豬腳幾淋,就是唔算太大份,屬於中型,岩女仔唔岩男仔。食完之後都過得開心,最後仲加左個「芒果嘅蜜糖磚」三層嘅,等咗二十分鐘,上面個雪糕真係好好味!我的朋友話雪糕係咪緊鋪頭自己整架,真係不錯。雪糕從上面林落去啲麵包度。好味的係泰國度都食過類似的,但係香港就第一次食,覺得個感覺系幾好既個人嚟講呢呢呢間餐廳值九分,美中不足係要等到太耐,野食耐,同埋排隊耐。SNAPARTY + 茶木,滿足的一天!
我同朋友叫了晚餐
餐單其實係好靚的一本書,感覺好好。環境裝修都係一流嘅。
咁但係我哋都等左幾耐,等佢等左20分鐘就有野食啦!
SNAPARTY + 茶木,滿足的一天!