2019-02-01
上網睇到,朋友試過又話唔錯,當然要黎試試,上到黎就幾有feel既酒吧場,果然係夜梟,不過我黎食野,所以再行上去2樓處,帶點中式風格的環境手撕雞配青瓜啫喱頭盤當然選擇酸酸甜甜的東西,手撕雞份量估唔到都幾多,而平時配手撕雞的青瓜,變成河粉形狀的啫喱,仍然有份清爽感妃子笑東波(慢煮東坡肉配荔枝果凍)東坡肉用刀一切,就好容易切開,果然煮到很軟綿綿,食落口軟糯感之外,東坡肉的肥油好像變成荔枝味,除左肉的甜味,還有荔枝的香甜燒乳豬配芥末汁一坐底店員就強力推介的一道菜,黎到都唔失望,外皮真的很肥,是像薯片的脆,而肉仍然有肉汗嫩滑,不肉普遍燒肉店的干身,而芥末汁也不普遍,有混入其他的味道,令乳豬更好食白酒燴梨配桂花啫喱我個人嚟講幾鍾意食桂花糕,所以見桂花啫喱就叫,味道和普遍桂花糕一樣香甜,但變成啫喱口感更滑,而梨有半個,本身都好甜,再配白酒和其他味道,令我覺得有似飲貴威士忌個種複雜得黎,又感覺到每種味道
手撕雞配青瓜啫喱
妃子笑東波(慢煮東坡肉配荔枝果凍)
燒乳豬配芥末汁
白酒燴梨配桂花啫喱