2019-12-01 630 瀏覽
黎到見到一間蠔店外面好長龍,哦,原來係排緊出曬名既「香蕉仔」!雖然好長龍,但一場黎到元朗當然照排啦。一邊聽住本地既歌list,一邊欣賞佢地好靚既連儂牆,其實時間好快過。款款都好吸引,最後嗌左兩份煎餅。招牌香港煎餅 ($25)望住店員起勢將啲麵漿、芝士牛油、nutella 等邪惡物質反黎反去,埋埋疊疊,煎到成份野脆卜卜,好似返左去泰國夜市咁咁多肥野炒埋一齊,味道當然就正到升天。本身以為佢會好似西多士咁,質感微微鬆軟、食到啲雞蛋漿咁(我喺泰國食嗰隻係咁),其實佢食落係薄脆餅皮包住多餡😈外圍煎到脆卜卜,有種半煎炸既效果,係邪惡既証明呀!入面係熱辣辣既香蕉蓉!芥末芝士煎餅($25) 同樣好食,入面係識拉芝既芝士。意想唔到芥末同芝士咁夾,搽左上面更惹味,又無咁膩😘記得要搽埋!

雖然好長龍,但一場黎到元朗當然照排啦。

款款都好吸引,最後嗌左兩份煎餅。

招牌香港煎餅 ($25)

咁多肥野炒埋一齊,味道當然就正到升天。