2017-03-12
人愈大就愈唔想食任食邊爐,通常任食邊爐啲料劣質到不行,但求食飽個肚。人大左經濟能力好左,總係覺得情願比貴少少食啲好食嘅野,好過去任食邊爐任食。估唔到喱間任食邊爐,令我對任食有返啲希望。早排同事約放工去打邊爐Happy Wednesday (what?!?!),聽到話食任食邊爐其實唔太想去,但我初初入職無幾耐唔想搞串個party,心諗好又一餐唔好又一餐,是但啦!間野係公司行過去十五分鐘島,其實幾就腳,不過自從大學時期黎唱K之後都好少過黎喱邊。門面無咩特別,正正常常打邊爐地方,但佢話中日料理喱下有啲奇怪,但我啲懷疑好快就有答案...坐低左正正常常,同事叫左湯底,應該係豬骨黎嘅,正路選擇。操流利鄉音嘅姐姐放低左一盤醬料,都係啲大路野,好在唔駛加錢。(之前食過有啲任食邊爐個醬料要加錢,把幾火)肥牛未到,姐姐竟然放左盤咁嘅野係我面前!喂而家咁正嘅咩,打邊爐有刺身食嘅喂!仲要唔差架喎,好過好多放題地方!選擇雖然唔太多,但真係唔錯,等啲野滾嘅時候食刺身已飽左一成!(食左好多😂)但話明黎打邊爐,我知刺食喱啲都係煙幕黎嘅姐,肉先係重點。佢有幾個plan,最貴去到400幾銀食和牛長腳蟹。身為一般低收入但又
安格斯肥牛
皮蛋薑丸
鵝肝牛丸
喂呀哥,其實食到黎喱度我已經好滿足,任食有喱個質素真係無諗過,但跟住落黎嘅甜品真係要紅牌出場...
心太軟
嘩喱間野真係抵食又好食,真係好難得任身邊爐會咁有誠意。下次想黎試下佢蒸氣火鍋同個雞煲,再無限翻啅心太軟!
豬肉
美國肥牛