餐廳: 富城薈
資訊:

2022-04-23 381 瀏覽
呢間酒樓,位於西區,位置唔係响旺區。而且又唔起眼,假期去飲茶,都唔係好多客,所以我對於酒樓嘅出品,冇乜期望。呢次係第一次到來呢間酒樓飲茶。呢次飲茶,一行四人,但係要分兩張枱, 十分唔方便。啲食物同埋點心,唯有分開一半一半,冇法子啦。點心包括有炸乳鴿,牛肉腸粉,牛肉球,蘿蔔糕,煄蹄,胡椒豬肚,豬腳薑,桂花糕,蝦仁伊麵,鯪魚球粥,流沙包,藥膳鳳爪等等。乳鴿,現炸,熱辣辣,口感唔錯。牛肉腸,粉皮比較厚,爭少少。其他各類點心,大至上都唔錯。茶錢好似$7一位,四個人攬住個肚埋單。而且外賣自取出品睇落都唔錯,有乳豬同埋其他出品,乳豬一隻唔使$500。如幸運三寶都係$228。假期都唔使等位,好去處。
茶錢好似$7一位,四個人攬住個肚埋單。
假期都唔使等位,好去處。

2022-04-16