2022-12-26
聖誕大餐就食唔少,但聖誕素食餐就真係第一次食,既精緻又特別👍🏻.餐廳環境優雅,由其入口位置感覺好grand,店員亦好有禮,用餐過程愉快😌🎄Christmas Business Lunch Menu($480/ 人)(12月1日 - 1月2日供應)【Starter】🌱Lox & Cream Cheeze以鮮甜甘筍與fresh drill配搭仿製成煙三文魚,另配上口感軟滑的cream cheese,味道十分清新。【Main】🌱Pan-Fried Faux Gras Risotto以牛肝菌、蕃茄及腰果等材料製作出素鵝肝,煎後香氣濃郁且口感細滑;Risotto內包括高營養價值羊肚菌,食落啖啖菌香😌【Main】🌱No-Duck Confit仿油封鴨係以脆皮包住舞茸製成,另伴以香甜肉桂焗蘋果及薯蓉,賣相精緻又有心思😌【Dessert】🌱Chocolate Log濃厚朱古力配香甜orange cream,食落甜而不膩,配埋士多啤梨雪人裝飾,聖誕氣氛滿滿😌 【Coffee/ Lify Tea】🌱TEATOX草本排毒茶茶味清淡,有少許回甘,香氣清新寧神😌.🌱SUNSET洛神花橙茶味道酸甜帶橙香,清新又解
【Starter】
【Dessert】
🌱Chocolate Log
【Coffee/ Lify Tea】
🌱TEATOX
草本排毒茶茶味清淡,有少許回甘,香氣清新寧神😌
🌱SUNSET
洛神花橙茶味道酸甜帶橙香,清新又解膩😌