2014-04-13
我超喜歡食辣嘢的,當然米線亦包括在內。雖然鐘意食辣嘢,不過譚仔那種湯底同炸醬腩肉不是我喜歡的那種。這間店是我最愛的那種湯底,又夠辣。炸醬腩肉都是鹵過的,鹹香入味。我是常客來的,一排無食就會諗起佢,有時口痕唔去開嗰頭,都要叫朋友買外賣俾我食。舊址換了,新店搬返喺附近。晚飯時間,坐滿人,要等下位,要搭枱坐得略為逼一啲,人客多落單後要等成十五分鐘左右至有米線食。豬肚+蘿白+炸醬 小鍋米線酸辣中辣 ,中辣味道剛剛好,對喜愛食辣嘅我一啲負擔都無,亦唔會覺得無黎辣味。如果狀態好的話,食大辣就最過癮,feel到辣辣地嘅感覺,好正。炸雞翼 - 超普通,而且人多,等佢即炸,要等到你個米線食咗一半至到。不過人流都去得快嘅,差不多食完嘅時候,啲人就走咁三分一了,有空位唔使搭枱。建議唔好揀食飯嗰啲時候去,咁就可以唔使同人逼慢慢「嘆」米線。