餐廳: 新金豐餐廳
資訊:

2023-12-18 403 瀏覽
嚟到這間老字號,一定要試佢嘅咖啡同蛋包三文治🍳🥪☕!咖啡味道夠濃郁,香中帶苦,仲要有啲少少果仁嘅餘香,諗起都令人興奮;而蛋包三文治,簡直係軟綿綿嘅享受,香滑嘅蛋呢,包裹住新鮮多汁嘅蔬菜同火腿,微溫、不油膩,咬落去分分鐘令你有種幸福嘅感覺。話說返呢幾款糕點嘅話,豉油西多士同肉鬆包都很正!豉油西多士外皮香脆得嚟又唔會過於面包干身,沾上豉油黄油,簡簡單單就係一種幸福;肉鬆包呢,就算個肉鬆唔係特別出色,但配合住嘅那啲醬汁,真係又甜又香,冇得輸!至於紅豆冰同鳳梨冰沙,就正!紅豆冰啲紅豆熬得啱啱好唔會太甜,有咬口又唔會太硬,而個冰沙滑嘅,鳳梨甜度啱哂,冰凍凍嘅真係解渴又消暑。最後,最正宗嘅就係三寶飯啦!豬扒、魚柳同煎蛋,每樣都做到恰到好處👌。豬扒外皮炸得金黃香脆,肉質鮮美;魚柳又軟又嫩,與煎蛋嘅鹹香完美結合喺一齊,真係嘆為觀止!响這間店食,每一次都係一個驚喜,每一樣食物嘅質素都一流,味道更加係正中心口味,間間房都值得一嚐再嚐!