2021-06-27 64 瀏覽
同個friend行完街又未太肚餓,想搵間居酒屋食下串燒刺身先,呢間尖沙咀樓上GE日式居酒屋就fit哂。店員安排左我地坐卡位,好夠私人度,會有個屏風遮住,感覺更加安全衛生~由於我地只係想過下口癮,好多都係嗌左一串share煙肉蠔串 - 粒蠔好飽滿,同煙肉GE咸香相輔相成,估唔到咁夾雞皮 - 好香脆,同埋都夠乾身,唔會有好油膩嘅感覺荔枝豬肉卷 - 有荔枝GE清甜中和,更加提升到肉香安格斯牛柳粒 - 咬落去完全無筋,好嫩,牛味都夠濃厚切五花腩 - 呢個個質感係爽口,有D七味粉調味,食完想再encore雞骨腸 - 同我想像中唔同,裡面質地係比較實心個種,不過味道都好好蒜蓉牛油燒蠔 - 簡單調味就已經好好食,裡面仲keep到好嫩滑juicy刺身拼盤 - 有池魚、油甘魚、、赤蝦、海膽、拖羅同三文魚籽,全部都好新鮮,本人最鍾意拖羅同海膽,拖羅入口回甘順滑,十分高質,海膽就更加唔使講,超大塊之餘入口好creamy,唔捨得一啖吞哂落口

雞皮 - 好香脆,同埋都夠乾身,唔會有好油膩嘅感覺

荔枝豬肉卷 - 有荔枝GE清甜中和,更加提升到肉香

安格斯牛柳粒 - 咬落去完全無筋,好嫩,牛味都夠濃