2021-01-09
今朝甘凍,梗係同個被竇玩多陣先起身啦🥶兩點幾先岀去搵食,原來葵涌有甘多間cafe!!今日就試住呢間先,係商廈入面,自成一角🏝,都唔錯。最重要係價錢親民👍🏻•黑松露忌廉煙三文魚扁意粉 $73意粉超大碟,三文魚都多,忌廉汁適中,唔會唔夠汁,又唔會多汁到水汪汪甘。不過黑松露味就真係欠奉,係少少都食唔到😂 反而食到黑椒味,係咪落錯左調味料?🙈 不過整體個意粉係好食既😊•Mocha ☕️跟餐加$7$7就有杯手沖咖啡,無求了! 奶泡尚算滑,入口細膩,朱古力唔會太甜• All day breakfast $68平時食個all day多數都挨近成舊水,呢度既價格真係超值。包可以揀牛角包🥐或者bagel🥯 (原味/肉桂)。唯一美中不足既係bagel竟然無creamcheese,雖然店員offer左牛油俾我,但都係覺得提供埋creamcheese 同jam俾人揀會更完美🥺• Latte Macchiato ☕️$7同樣跟餐加$7就有杯咖啡。個人麻麻地latte,因為口感好thin,味又比較淡。只係個人口味唔好latte, 但佢係沖得好飲既天氣甘凍,都係留返係室內,嘆下coffee,hea hea地過個week
兩點幾先岀去搵食,原來葵涌有甘多間cafe!!
•黑松露忌廉煙三文魚扁意粉 $73
•Mocha ☕️跟餐加$7
• All day breakfast $68
• Latte Macchiato ☕️$7
天氣甘凍,都係留返係室內,嘆下coffee,hea hea地過個weekend最舒服😌😌😌