2009-10-13
會合了女友, 辦好事, 天下雨了, 沒有地方好去, 便入黎馬鞍山逛逛商場. 因為是室內嘛, 順便看看傢具電器等等.行到咁上下, 到了tea time, 找食, 要方便, 要有一定水準. 大家樂啦就. 其實Tea time 都是那些西東. 不知為何呢, 近來的我喜歡咬大脾, 差不多每次下午Tea, 或是去7仔丁野食, 都不離大脾一隻....可能是戀足吧.....哈哈!大家樂的蜜糖燒雞脾, 是真的燒出來的, 皮脆不用說, 蜜味更是一流. 不過, 好似比以前細隻左少少. 另外齋妹的一份茄蛋治, 可惜地, 是一般 prepacked 既凍治, 若能像豬扒包般新鮮做, 用上煎蛋或炒蛋, 相信能吸引更多的食客去食大家樂既 standard 三文治.星期日的下午茶 time, 人竟然不太多, 可能大多是飲完茶, 食到不用食tea, 直接行街既狀況了.