2006-06-17 10 瀏覽
早前與同事合作完成份"大作", 講過, 事後要先番餐補一補(嘻) 之前一餐由我作東, 今餐由佢埋單地點食物由他發辦, 坐落先知已訂好商務午餐(好, 唔駛我唸~)紅燒蟹肉翅: 這裏的做得不錯, 翅唔多但有些都頗粗, 大大舊拆蟹肉, 湯底不會過份鮮味香酥鳳尾蝦: 我隻蝦近四吋長, 開雙飛, 底釀了一曾芋蓉再炸, 蝦肉爽加埋芋蓉的口感, 好味, 我最鍾意呢道菜遼參鵝掌: 自己平時都好少食呢兩樣野, 但一場來到, 一試無妨, 遼參幾爽, 鵝掌夠淋, 兩者都入味, ok啦爆東星球: 魚肉幾滑, 爆惹味, 可惜份量少了一點花膠時蔬: 娃娃菜同花膠都只係普普通通荷葉飯: 唔掂, 個飯好濕, 明顯係"荷葉包飯"杏仁茶: 可另選其他甜品, 但我鍾意食杏仁茶, 當然唔駛再揀. 食得出唔係開粉的, 但其中的蓮子加了糖水(漿?), 甜了一點, 但好彩夠鬆化, OK啦今餐魚蝦蟹都食均, 多謝同事^^

爆東星球: 魚肉幾滑, 爆惹味, 可惜份量少了一點

花膠時蔬: 娃娃菜同花膠都只係普普通通
荷葉飯: 唔掂, 個飯好濕, 明顯係"荷葉包飯"

今餐魚蝦蟹都食均, 多謝同事^^