2018-07-05 353 瀏覽
今日去左尖沙咀美麗華Starbucks度買左杯開心果朱古力星冰樂($51),因為係平日所以唔算多人,空位都仲有。等嘅時候已經睇到個女店員唧Cream好求其,杯杯都唧埋一邊完全唔工整。我前面個男人唔知嗌左杯乜,個女店員遞左杯嘢出去先發覺放少左嘢…到我果杯,果然同前面嘅人一樣,Cream唧到歪黎歪斜,又少又醜,一pat屎,上面個朱古力醬唔知唧到想點咁,成杯嘢烏匿馬叉擺明冇用心整,已經唔係多人仲整成咁。飲過咁多間Starbucks最衰係呢度,大家自行睇圖判斷。再講杯嘢嘅味道,一味得個甜字,毫無開心果味,朱古力味嘅來源就只係果幾條用朱古力醬劃出黎嘅線,食過Haagendas開心果味雪糕嘅會好失望,如果你唔話我知呢杯嘢係咩名堂,我完全唔會估到係開心果味。開心果朱古力星冰樂? 完全唔知飲左咩落肚!

開心果朱古力星冰樂

2018-07-04