鰂魚涌新餐廳,專食日本烏冬,特別在用鯛魚湯底配料又鮑魚又花膠咁😮不過見到有兩極端嘅評語:一係就話湯底鮮甜,一係就話湯底好腥臭搞到我抱住試伏嘅心態去食一入舖頭已經聞到陣獨特嘅氣味👃🏻Menu除咗湯烏冬、仲有刺身飯、定食▶️ 鯛魚片湯烏冬 ($68)湯底奶白色帶少少啡色粉狀嘅物體味道上好重胡椒粉味,可惜食唔到鯛魚鮮甜味🙁不過又未去到人哋講嘅臭咁嚴重湯底有海帶、竹笙、油揚豆腐令佢冇咁單調烏冬幾好食,偏幼同扁身,口感彈牙有嚼口👍🏻應該係稻庭而唔係讚岐烏冬鯛魚片份量多,但肉質唔夠爽彈新鮮,冇咩魚味-烏冬除質感外,湯底同材料都有待改善😅服務幾好,唔知係咪老闆嚟?見有個年紀大啲嘅男人好用心做上菜速度好快,QR code落完單轉個頭就上本身舖頭入面幾大,座位甚多,但枱與枱之間太近,俾人感覺擠迫唔太舒服價錢唔算平,加埋一大概$80/人,只係呢個烏冬如果屋企自己煮可能只需$20🙃不過佢lunch hour生意唔錯,不斷有客人入
鰂魚涌新餐廳,專食日本烏冬,特別在用鯛魚湯底
配料又鮑魚又花膠咁😮
搞到我抱住試伏嘅心態去食
一入舖頭已經聞到陣獨特嘅氣味👃🏻
Menu除咗湯烏冬、仲有刺身飯、定食

▶️ 鯛魚片湯烏冬 ($68)
湯底奶白色帶少少啡色粉狀嘅物體
湯底有海帶、竹笙、油揚豆腐令佢冇咁單調

鯛魚片湯烏冬

鯛魚片份量多,但肉質唔夠爽彈新鮮,冇咩魚味

烏冬除質感外,湯底同材料都有待改善😅

服務幾好,唔知係咪老闆嚟?見有個年紀大啲嘅男人好用心做
上菜速度好快,QR code落完單轉個頭就上
不過佢lunch hour生意唔錯,不斷有客人入