2025-07-21
讲真,我本身係个唔食鱼嘅人,对鱼总有啲抗拒。但朋友极力推荐太二,话「你试过就知!」结果?真係**大!大!大!惊喜!**最震撼係佢哋嘅酸菜鱼片,完全颠覆我嘅认知!啲鱼片(好似係鲈鱼?)切得够厚身,但一啲都唔腥,最重要係——冇!骨!食落口啖啖肉,口感滑嘟嘟又带少少爽,同我以前食过嘅「鞋烚烚」或「成口骨」嘅鱼完全两回事!浸喺佢哋招牌嘅老坛子酸菜汤底度,酸、辣、鲜味真係好过瘾,汤底香浓唔油腻,啲酸菜爽脆够味,捞饭或者斋饮啖汤都正!环境方面,铺头空间够阔落,坐得舒服,唔会逼夹。员工服务真係要赞,好有活力同笑容,招呼周到,上菜时会大声讲句「酸菜鱼嚟咯!」好有气氛,加水收碟都好主动,感觉好有质素。太二嘅酸菜鱼,绝对係我作为「唔食鱼人士」嘅一大突破,甚至令我回味想encore!环境舒服,服务贴心,就算你平时唔多掂鱼,都真心值得一试!我破戒破得好开心!