2004-03-11 21 瀏覽
今晚一班人去和民食,叫左好多野食,有...燒魚翅:幾得意,有個gas爐,自己燒,要幾焦,有幾焦.附帶有兩種sauce,一種係蛋黃醬,另一種係wasabi加好似係沙律醬既醬,呢種幾好味,唔會太heavy,用黎點其他野食都好食).牛油焗帶子:好香,中間o的菇好好味,o的帶子都OK既,有少少tough.炸芝士南瓜球(春天限量發售):好味!芝士同南瓜我都好鐘意食,不過一碟得四粒.長棒餃子:都好大隻,不過冇平時細細隻o個o的咁好味.一口豆腐:好的式,一啖一件,一碟都有好多件.不過嫌豆腐冇乜味,可以點下之前既wasabi醬.炸若露(即炸魚仔):幾好食,不過涼左就唔好食,"林"晒.其他仲有和民沙律,泡菜烏東火煱,雞肉漢堡都唔錯.不過另一種沙律(有牛油果,菜)就唔好食,o的牛油果好硬,又冇味,好唔掂,呢個菜仲要係春季限量發售添,可能佢地唔識how to choose a good 牛油果.而個廣島燒餅就冇o係京都食既燒餅咁好味,淨係得菜同粉漿,面頭o的醬汁又唔夠味.我地仲有叫甜品,我叫左個朱古力軟心蛋糕,原理同Dan Ryan 既molten chocolate 差唔多,朱古力蛋糕裡面有溶既朱古力,蛋
今晚一班人去和民食,叫左好多野食,有...
長棒餃子:都好大隻,不過冇平時細細隻o個o的咁好味.
炸若露(即炸魚仔):幾好食,不過涼左就唔好食,"林"晒.
我地仲有叫甜品,我叫左個朱古力軟心蛋糕,原理同Dan Ryan 既molten chocolate 差唔多,朱古力蛋糕裡面有溶既朱古力,蛋糕旁有vanilla ice-cream and cream.個蛋糕唔好食,好實,唔鬆軟,裡面o的朱古力又唔夠熱,水準實在差好遠.可能o係日本餐廳食番日本野會好o的.我bf 叫左豆腐布甸,似一件普通既豆腐淋o的McDonald's pancake 糖醬咁.
服務都幾OK,o的waiterwaitress 都好有禮貌.