2018-09-26 305 瀏覽
是日睇完展覽又唔想行咁遠食飯,就去左對面酒店餐廳食飯。上次試過 tea 還可以所以今次試下 dinner la~ 先黎頭盤 parma ham!個蜜瓜好甜好夾個 parma ham,係三文魚籽唔係好夾😅 之後要左個冬瓜湯,先黎左碗冬瓜蓉上面有幾條 parma ham 絲,心諗 d 湯呢?呢個時候侍應就過黎倒 d 湯入去啦🙈 清清地清下個味蕾,迎接黎緊我至愛既鵝肝😍 雖未至入口即溶,但都豐腴味美,仲奉上蘋果解膩😋 主菜五揀一,我要燒春雞,朋友要牛排。雞就胸位唔算嫩滑,髀位 ok。伴碟個忌廉菇好好食🤤 牛都 ok,係美式風格即肉味重 d 粗豪 d既感覺。最後甜品我梗係要烏龍茶雪糕同 earl grey mousse cake。蛋糕無咩茶味,雪糕反而似焙茶味,唔太甜 i like 👍🏻 $398 一個既價錢還可以啦~

雖未至入口即溶,但都豐腴味美,仲奉上蘋果解膩😋
主菜五揀一,我要燒春雞,朋友要牛排。

雞就胸位唔算嫩滑,髀位 ok。伴碟個忌廉菇好好食🤤

牛都 ok,係美式風格即肉味重 d 粗豪 d既感覺。

蛋糕無咩茶味,雪糕反而似焙茶味,唔太甜 i like 👍🏻

$398 一個既價錢還可以啦~