2022-04-09 2660 瀏覽
今日到觀塘嘅嗎哪餐廳食飯,不論環境、位置、食物質素都唔錯,所以誠意向大家推薦。蒜泥煎原塊雞扒飯/意粉 $38🤣朋友係重口味之人,大力推介呢個蒜蓉汁,非常之香口嘢味,唯一要彈嘅就真係鹹咗少少😵‍💫佢塊🍗雞扒大大塊咁,🍳煎到非常之脆口,但又唔會好乾好柴,唔錯唔錯。而且亦都有少少蔬菜🌱伴碟,啱晒朋友均衡飲食嘅要求。單層手打牛肉漢堡配少辣薯條及沙律菜 $42上桌嘅時候我哋都嚇一跳💡,賣相可以及得上出邊嘅美式連鎖高檔餐廳🍴,📸打卡一流。免治牛肉餅🍔唔會一食就碎晒,煎完仍然保留肉汁,🥩牛肉味好重!餐廳可能小弟會好怕好膩🤣🤣🤣,麵包裏面夾住好多沙律菜🥗,令到漢堡包食落都幾新鮮。佢嘅薯條都非常之香脆🍟,不過唔係好食到辣味😂,同埋份量都好多,夠晒我一個大男人食。順帶一提:呢一間餐廳非常之有愛心❤️,會為觀塘區內嘅弱勢社群提供餐點🍱,梗係值得我哋大力支持!💪💪💪有時食嘢除咗睇質素之外,餐廳背後嘅信念都好重要。😊😊😊——————為食分界線——————📍 嗎哪餐廳 (觀塘)觀塘翠屏道11號觀潮浸信會1樓推介指數 🤰🤰🤰🤰(4/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)環境推介 🤰🤰🤰🤰(4

蒜泥煎原塊雞扒飯/意粉 $38
而且亦都有少少蔬菜🌱伴碟,啱晒朋友均衡飲食嘅要求。

單層手打牛肉漢堡配少辣薯條及沙律菜 $42

有時食嘢除咗睇質素之外,餐廳背後嘅信念都好重要。😊😊😊

——————為食分界線——————
📍 嗎哪餐廳 (觀塘)
觀塘翠屏道11號觀潮浸信會1樓

推介指數 🤰🤰🤰🤰(4/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰(4/5)
人均消費: $45
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #牛肉#為食馬利奧 #嗎哪 #觀塘 #翠屏 #浸信會 #基督教 #良心 #學生優惠 #優惠 #漢堡包 #薯條 #沙律 #雞扒 #黑椒汁 #意粉 #更新人士 #消費券 #八達通 #cafe #APM #觀塘站 #教會 #church #社企