2009-05-08
睇roadshow 見到 板x 集團 董事長出來介紹讚岐烏東,原來佢已經引入日本讚岐烏東來港。但唔知點解要揀屯門作第一間!都好照顧一下屯門居民嘛!新開業,好多人排隊,一路排隊一路睇廚房做烏冬,不過唔係人手製烏冬係機製囉!等左半小時,先有得坐低!因為等左半個鐘關係,所以已經揀好要食d 咩!個餐牌唔係有好多野揀,不過唔緊要啦,專一d 好!太多只會難控制質數 點了以下的咖哩烏冬 --- > d 咖哩汁好好味!第一次食咁樣烏東,好特別.. 唔會唔好味!吉到豬排 --- > 不錯啦!冇咩特別!有醬,但真係麻麻,我點咖哩汁好過!蕃薯天婦羅 --- > 炸得不錯!d 蕃薯好有香味,不過得四塊!虎蝦天婦羅掛烏冬 --- > 幾好味 !因為唔係我食,我唔係太比到食評!烏冬 真係唔錯都幾彈牙!差不多食完時,發現隔離台叫左一個 好好玩鳥冬,比錢時問店員先知個個叫 - 胡麻醬掛烏冬 下次再試!

點了以下的

烏冬 真係唔錯都幾彈牙!

咖哩烏冬
蕃薯天婦羅