2019-11-09
本身想試隔兩個鋪位嘅餐廳,點知要等位。。。唯有試住呢間泰菜先啦,睇餐牌都唔算貴嘅,正常$4x-5x左右,入到去得一兩枱,睇黎好食有個譜!選擇都多嘅,接近20款,我揀左最鍾意食嘅紅咖喱,得豬同雞揀,如果浸汁當然🐷比🐔好啦,一定冇咁鞋口先。飲品揀左熱奶茶。等左15分鐘先有菜上,唔算長,但係快餐黎講係慢。。。材料好足好豐富,豬肉片厚薄一致,又剛剛好有啲咬口,少肥令肉質幾淋,部位可能係梅頭位,另外有法邊豆,茄子同九層塔。紅咖喱個汁就。。水汪汪,聞落係好香九層塔味,但係我想要紅咖喱嘅味多,佢只係帶好淡嘅紅咖喱味,相信溝淡左感覺似放晒啲煮熟材料落去滾起上碟,豬肉片都一樣冇吸收紅咖喱味道。奶茶居然只係港式奶茶而唔係泰式,呢點有啲失望,因為食過一間集團都係泰式奶茶,好好飲,而佢港式得黎又唔及茶記香