2008-08-11 3 瀏覽
昨晚是第2次去食車品品因落到街都唔知食乜又有D掛住魯肉餃, 又好好彩咁唔使等位喎. 食完就見到D人龍等位了其實約1個月前見到呢度介紹, 走落去竟然冇乜人咁就試下啦:第一次食 (約一個月前):1) 淨魯肉餃 (好味, 甜甜地但D蝦籽好鮮味)2) 招徠大雜麵 + 蘿蔔 (蘿蔔好正, 其他講真冇特別)3) 秋梨茶 (ok 好飲, 但又唔算得好鬼正)4) 竹笙碗仔翅 (好食, 尤其老闆娘叫我地加D菜脯, 嘩, 好惹味呀!)第二次食 (昨晚):1) 淨魯肉餃 (真係好好味, 所以昨晚睇完晚間新聞7:00pm唔知想食乜就諗起魯肉餃)2) 招徠大雜菜飯 (我覺得個菜飯都OK 但如是多D菜同冬菇會仲好味D, D 車仔送真的很一般, 最奇怪係上次加$先有蘿蔔但今次冇加都有三件呀!!)3) 竹笙碗仔翅 老老實實, 我覺得老闆娘對食物很有誠意, 不過味道並不是樣樣都好味並且Menu上有好多食物都冇供應 (e.g. 紅豆沙, 豬油渣,etc). 但如果住得近,1or2個人又唔知食乜時都係OK的選擇.
其實約1個月前見到呢度介紹, 走落去竟然冇乜人咁就試下啦
第一次食 (約一個月前):
1) 淨魯肉餃 (好味, 甜甜地但D蝦籽好鮮味)

2) 招徠大雜麵 + 蘿蔔 (蘿蔔好正, 其他講真冇特別)
3) 秋梨茶 (ok 好飲, 但又唔算得好鬼正)
第二次食 (昨晚):
3) 竹笙碗仔翅

老老實實, 我覺得老闆娘對食物很有誠意