呢間開咗喺赫德道嘅小店主打螺絲粉,舖頭好光猛而且睇落乾淨企理,所以入去食咗個lunch 菜單嘅選擇唔多,主要係唔同配搭嘅螺絲粉,因為係第一次食,所以就叫咗招牌螺絲粉,亦都冇加任何額外配料,試一試水溫問咗店員小辣係咪最低㗎辣度,佢話bb辣先係,但係小辣唔會好辣,因為佢唔食得辣都可以食到小辣,咁我就要咗個小辣啦,點知辣到飛起,我下次一定會叫bb辣,而我亦都唔知佢所謂嘅'唔食得辣都食到小辣'係咩意思🥴但撇除個辣度唔講,整體嚟講係好味嘅,因為用料好足,有大量酸筍同埋酸豆角,而且剝咗殼嘅螺肉亦都有好多,湯底飲落去有鮮味嘅螺味,另外佢亦都畀埋有殼嘅螺,佢話係煲湯底嘅,如果想食,舖頭有提供牙籤畀你撩啲肉嚟食,但係我就冇咁嘅雅興個粉其實我覺得似或者直頭係米線,煮得好煙韌唔會過淋雖然售價唔算平要成50蚊一碗,但係係好味嘅,個人覺得好食過佐敦嗰間辣螺友,因為佢個湯底先甜啲,可以翻兜

個粉其實我覺得似或者直頭係米線,煮得好煙韌唔會過淋