2023-03-29 400 瀏覽
本來訂左枱既,但朋友係咁遲,結果被取消了。最終變成walk in 客。坐低果下都仲有出返去既衝動,因為禮貌真係欠缺,或者因為只得兩個人響樓面負責帶位,出菜,同收銀。有㨂午餐,有㨂餐牌既。不過由於要手機點餐,餐牌上睇到既同QR Code 牌睇到既都有出入。可以問返侍應。兩個朋友㨂左黑毛豬。一個份餐黎到就咋咋聲咁樣。一個塊板靜到爆。結果要揾人換,但最初既反應就好似我地搞事咁。但一d 蒸氣都無,話晒都係豬,好難搞喎。好彩係兩個人都叫呢樣,而一個有蒸氣啫。(圖中就係無蒸氣果塊)我就叫左牛舌。牛舌厚身既,侍應介紹話本身已經熟既,只需要烤返熱就可以。結果我由佢上枱到我食晒,有牛舌都係得微暖啫。好彩我叫熟牛舌。好鍾意食熟蒜既我。到食完都係要食生蒜午市就真係唔貴既。$70-80 有一個餐。包飯,湯,沙律任飲任食。不過都係無下次喇。未入去就已經覺得好趕咁樣。成兩點先食,無咩客都勁唔耐煩。🤷🏻‍♀️
本來訂左枱既,但朋友係咁遲,結果被取消了。
最終變成walk in 客。

2023-02-27