2021-05-26
先前已經食過不少次Burger Joys, 亦是忠實擁,每次過灣仔都會食佢嘅漢堡包。當知道原來呢間 lucky smash 行運漢堡係佢嘅副線。而且位置亦非常方便,緊係要試一試。餐廳只做外賣,而鋪位面積對於一般傳統外賣漢堡店都要大,廚房位更加簡潔,一眼望哂!除此之外每個漢堡都是即叫即做,亦可以觀賞整個製作過程。雙層牛肉芝士漢堡店舖所主打的牛肉就是整個漢堡靈魂所在,據講會採用同BurgerJoys 相同的美國安格斯牛,每日手打而成。入口是明顯感受到肉粒都分明,有咬口,而且牛肉味濃又Juicy!!因為手打牛肉是掃上牛油後再煎香,咬開後油份會相對飽滿,夠滋味!另外配搭芝士超芝味,加埋濃厚牛肉,整體感覺就超邪惡!!~~~牛肉漢堡上面提及芝士會令整個包有所變化,呢一款單純只有牛肉漢堡就最能夠體驗得到安格斯牛肉口感同味道。牛肉汁味道會比起牛肉配上芝士後更濃厚,更膩。薯條新鮮即叫即炸,炸得香脆,可以套餐加配!以$48就試到真正的美國牛肉漢堡及唔洗過海都食到Burger Joys質素,可以話係超值。PS: 因為店內不設堂食,加上夏天,而且漢堡放置太耐亦會影響口感,建議買完就快啲食啦!!
除此之外每個漢堡都是即叫即做,亦可以觀賞整個製作過程。
牛肉漢堡
牛肉汁味道會比起牛肉配上芝士後更濃厚,更膩。
新鮮即叫即炸,炸得香脆,可以套餐加配!