2022-11-28
打卡靚又好食嘅餐廳,我一定推薦呢間,今日同朋友洗塵,一定唔會失禮佢前菜:阿根廷紅蝦刺身配意大利香草包~刺身蝦好鬼甜,又名長身厚肉,又爽口彈牙。連墊底嘅香草包都好好食餐湯:大蒜薯蓉湯~好香大蒜味但唔會辣或因太濃而反胃,利用薯蓉調和,做出質感又唔會好飽肚,而且夠熱,好暖胃主菜:香煎美國有骨豬安扒配蘋果燒汁~雖然唔係粉紅肉豬,但都唔會鞋十十,脂肪唔算多,份量大,一個女仔唔太食得晒,個蘋果燒汁好正澳洲肉眼扒配燒汁~Uluru 係指澳洲中心點嘅一舊大石,咁梗係要試澳洲牛排啦🤣🤣睇我張相就知,超級準確的5成,有鮮甜牛肉味,又唔出血水,表面焦香,肉質嫩滑有肉感,唔係拿到淋飲品:Lavender dream $52Tea, lavender syrup, lavender, lychee purée, lycheeRose sangria $78Brandy, orange juice, pineapple juice, Rosa syrup, red wine
前菜:
阿根廷紅蝦刺身配意大利香草包~
餐湯:
大蒜薯蓉湯~
主菜:
香煎美國有骨豬安扒配蘋果燒汁~
澳洲肉眼扒配燒汁~
飲品:
Lavender dream $52